This site uses cookies to improve your browsing experience. You can accept them and continue browsing or review privacy preferences at any time.
Els Bombers de la Generalitat divulguen els consells de seguretat de les llars de foc i xemeneies
És precisament durant els mesos de tardor i hivern quan els Bombers de la Generalitat han d'atendre un major nombre de serveis relacionats amb incendis en habitatges. Per aquest motiu, i seguint la línia d'anys anteriors, la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments vol reforçar la importància de seguir els consells de seguretat i autoprotecció adreçats a la població que han estat elaborats pel Servei de Prevenció.Alguns consells de seguretat són:

- Allunya de la llar de foc tots els materials combustibles propers, com materials plàstics, fustes, parquet, catifes, moquetes o qualsevol altre teixit.
- Neteja el tub de la xemeneia almenys un cop l'any. Evitaràs l'acumulació de sutge.
- Comprova que, quan te'n vas a dormir o marxes de casa, la llar de foc està apagada. Si no és així, col·loca una pantalla mataguspires.
- L'habitació o estança on hi hagi la llar de foc ha de disposar de ventilació, per evitar problemes de tiratge i l'acumulació de gasos tòxics.
- No cremis fusta tractada i evita fustes resinoses, que poden acumular sutge o quitrà
Instal·la sempre un detector de fums.
- En la construcció i el manteniment de les llars de foc s'han de seguir les indicacions dels fabricants o constructors i utilitzar materials adequats. Cal fixar-se especialment en les distàncies als materials combustibles.

Podeu trobar més consells de seguretat sobre llars de foc al web del Departament d'Interior.
Els Bombers de la Generalitat divulguen els consells de seguretat de les llars de foc i xemeneies | ENG enginyeria
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.